pijl

Ons verhaal

Brouwerij de Witte Leeuw. Never heard off. Okay, never mind, we willen graag exclusief blijven.

Je kent ons wel? Topper dan ben je vast een vriend van ons.

Sinds 2010 brouwen we professioneel aan de weg met eigentijdse bieren met een verfrissend karakter. De brouwerij zijn we gestart om een brug te slaan tussen het authentieke belgische bier en het opkomende smaakgeweld uit de VS. Gestart met 2 bieren.

De Amarillo Sun het eerste iets hoppige blonde bier in Nederland wat door de Alliantie van Biertapperijen werd omarmd en gepromoot. Gevolgd door de Stroatige Jannus het eerste IPA uit deze eeuw in Nederland.

Naast de Smaragd, Jubileeuw, Oktober23 zijn we binnenkort in het bezit van Inky Brown waarbij elke slok anders zal moeten gaan proeven tenminste dat is de doelstelling van dit nieuwe bier.

We brouwen eerlijk bier met de smaak naar Meer. Zonder toevoegingen of fratsen gewoon zoals ze dat al duizenden jaren doen. Het verschil is echter dat we vernieuwende hopsoorten gebruiken.

Maar wie zijn dan brouwerij De Witte Leeuw. In een nutshell eigenlijk een clubje mensen, maar de belangrijkste zijn wel Rowan en Ingrid. Samen ontwikkelen zij het bier. Ingrid houdt de financiële zaken onder controle en Rowan verzorgt de verkopende kant.

 

WAAR KAN JE ONS VINDEN

 

Eigenlijk wel overal, vinden we zelf. Van Rotterdam tot Oldenzaal en van Groningen tot Mechelen en alles wat daartussen zit. Hoofdzakelijk leveren we aan cafe's met een liefde voor speciaalbier.

Een select groepje van slijterijen hebben we ook in ons bestand staan.